fbpx

TERMINSBEREGNER

Hvornår har jeg termin? Brug vores terminsberegner

Terminsberegner

De fleste vil gerne, når de finder ud af, at de er gravide, vide hvornår deres termin er. Det hele bliver ligesom mere virkeligt. Du begynder måske allerede at forstille dig årstiden og ser datoen for dig.

En terminsdato er ikke et udtryk for den dag, du føder. Det er helt normalt at føde 3 uger før og op til 2 uger efter terminen. I gennemsnit føder førstegangsfødende cirka tre dage over terminen. Det er kun 5%, der rent faktisk føder på den fastsatte terminsdato. De fleste førstegangsfødende føder først i 41. eller 42. uge, mens 10-15% endnu ikke har født i 42. uge.

Så se det hellere som en periode på 5 uger, hvor det er helt normalt at føde.

Hvordan beregnes terminen?

Graviditeten hos mennesket varer i gennemsnit 280 dage. Det svarer til 40 uger regnet fra din sidste menstruations første dag. Det kan virke lidt ulogisk, at det regnes på denne måde. Da du reelt set ikke er gravid de første to uger. Så egentlig varer en graviditet i gennemsnit kun 38 uger.

Sådan beregnes terminen efter Naegeles regel

Den metode, der bruges i Danmark til at beregne terminen, er en gammel metode, som kaldes for Naegels regel. Reglen forudsætter en regelmæssige menstruationscyklus på 28 dage fra startendagen på en cyklus til næste. I følge reglen skal man lægge 9 måneder og 7 dage til første dag i den sidste menstruation, så har man terminsdatoen. Hvis din cyklus er kortere end 28 dage, skal du trække det antal dage fra terminen, som den er kortere. Det sammen gør sig gældende, hvis den er længere. Så skal du lægge det antal dage til.

Nagels terminsberegner metode forudsætter, at du ved præcis, hvor lang din menstruation er og kan huske datoen for din sidste menstruations første dag.

Terminsdatoen er et unøjagtigt gæt på, hvornår du skal føde

Længden på graviditeten kan dog varier en del, og du kan derfor ikke regne med at føde lige på din terminsdato. Der er mange faktorer, der spiller ind på beregningen af terminen, blandt andet hvor lang din cyklus er og hvornår i din cyklus din ægløsning har fundet sted. Der kan også være andre årsager til, at du måske føder før eller efter din terminsdato.

Nogle gange kan man være usikker på, hvor langt man er henne. Det kan være du ikke husker, hvornår du havde din sidste menstruation. Eller du kan have en uregelmæssig cyklus. Eller du har spist p-piller helt op til du blev gravid, uden at få en menstruation først. Hvis det er tilfældet, så bliver din terminsdato sandsynligvis justeret, når du kommer til den første scanning i 12.-14. uge.

Vil du gerne kende din termin nu?

Kan du ikke vente eller har du brug for at kende din termin nu? Så kan du bruge vores terminsberegner her. Når du kender din termin, kan du også tilmelde dig vores nyhedsbrev nedenfor og få en mail om, hvad du kan forvente i hver uge af din graviditet.

Kender du ikke din termin? Brug terminsberegner her...
Hvis du gerne vil vide præcist hvor mange uger, du er henne i din graviditet, så læs her.

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære?

Medlemsskab af BabyOasen er for dig, der ønsker at nyde din graviditet, yde omsorg for dig selv og din baby, tage ejerskab over din krop og fødsel, dyrke rejsen mod moderskabet, og stå stærkt i din indre fødekraft… På en nem og bekvem måde hjemme i stuen hos dig… læs mere her

Har du lyst til at følge din og babyens udvikling uge for uge?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og du vil hver uge modtage en mail ud fra din terminsdato, som fortæller dig, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling.

Du vil hele tiden kunne følge med i hvad der sker der inde i maven med babyen og hvilke forandringer du kommer igennem. Du vil også modtage gode råd og vejledning til at få en omsorgsfuld graviditet for dig og din baby. Desuden vil du modtage information og tilbud, som er relevante i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel.

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke i bunden af en af vores mails. Læs mere om vores privatlivspolitik her.
.

Din terminsdato:


Kender du ikke din termin? Beregn den her...