fbpx

GRAVIDITETS KVALME

Graviditets kvalme

Hvis du er en af dem, der er så uheldig at komme til at lide af graviditets kvalme, skal du vide at det er helt normalt. Mere end 2/3 af alle gravide oplever graviditets kvalme. De fleste om morgenen. Det starter typisk omkring 6.-7. uge eller er måske startet før. Graviditets kvalmen skyldes, at din krop er på overarbejde, da den skal producere et nyt menneske og den største udvikling sker i starten. Derfor har din krop virkelig brug for byggesten, og hvis du ikke har så meget at give af, giver den dig kvalme, så du tager den med ro. Din partner må måske tage mere over på hjemmefronten, så du kan få hvilet.

Hvis du lider eller kommer til at lide meget af graviditets kvalme og/eller trang til at kaste op, er hvile, noget af det vigtigste du kan gøre.

Sådan lindre du kvalmen

Du er sikkert også træt. Du bør sørge for, at du får nok væske og spiser lige det du har lyst til. Det kan selvfølgelig ikke kun være slik, chokolade og flødekager. Prøv dig frem og find noget du godt kan spise, som også er sundt for jer begge. Husk at drikke ca. ½ l mælk om dagen. Babyen har brug for den ekstra kalk til bygge knogler af. Hvis din graviditets kvalme er mest udtalt om morgenen, kan det være en god ide, at have lidt knækbrød eller kiks liggende på natbordet, og spise noget af det, før du står op og drikke lidt vand. 

Hvis du stadig har graviditets kvalme når du når ud over 11.-12. uge, så sørg for at undgå at blive for sulten ved at spise små hyppige måltider. Har du behov for ekstra tiltag for at få kvalmen væk, ligemeget hvornår den forekommer, kan akupunktur for de fleste være en god hjælp.

Det er faktisk muligt at slippe af med – eller i hvert fald lindre – de fleste graviditetsgener. I gennem vores graviditetspakke til hjælp til at lindre graviditetsgener – herunder kvalme. Pakken indeholder gode og nyttige råd. Du lærer at lindre eller helt at slippe af med de fleste graviditetsgener også kvalme…

Vil du også følge din og babyens udvikling uge for uge?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og du vil hver uge modtage en mail ud fra din terminsdato, som fortæller dig, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling.

Du vil hele tiden kunne følge med i hvad der sker der inde i maven med babyen og hvilke forandringer du kommer igennem. Du vil også modtage gode råd og vejledning til at få en omsorgsfuld graviditet for dig og din baby. Desuden vil du modtage information og tilbud, som er relevante i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel.

Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke i bunden af en af vores mails. Læs mere om vores privatlivspolitik her.
.

Din terminsdato:


Kender du ikke din termin? Beregn den her...

Kom med i fælleskabet med andre gravide og mødre…

Mere end 1,7 tusinde fantastisk og hjertevarme medlemmer

Velkommen i det hyggelige fællesskab, hvor du kan fordybe dig i din graviditet og barsel.

Ofte kan graviditeten og moderskabet føles overvældende og ensomt, og bliver ikke værdsat nok af vores moderne samfund som det burde.

Det vil vi gerne lave om på, derfor har vi lavet denne gruppe og er glade for at kunne byde dig indenfor i vores hjertevarme fællesskab. Her fejrer vi graviditeten, fødekræfterne og moderskabet.

Gruppen er propfyldt med skønne kvinder, som gerne vil dele af deres erfaring, fejre dine glæder sammen med dig, og trøste dig i svære tider.

Udover at vi ind i mellem deler viden og holder foredrag, så er det også et rart fællesskab, hvor du kan få sparring fra os og de andre (kommende) forældre i gruppen.

Så har du et spørgsmål eller bare noget, du gerne vil fortælle os andre, så er du altid hjertens velkommen til at lave et opslag i gruppen.

Vi glæder os til at lære dig at kende.

Gør noget godt for dig selv og din baby – kom med i gruppen…